Ne unim ca sa salvam vieti! Initiativa si bunatatea ta conteaza si se masoara in speranta de viata! Doneaza sange! E un gest simplu, dar cu impact urias!

Banca Transilvania si Asociatia Societatea de Salvare Bucuresti, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Centrele de Transfuzie Sanguina judetene construiesc cea mai mare retea de donatori de sange din Romania.

De ce? Pentru ca in ultimii ani, au existat multe situatii nefericite in care sangele existent datorita si prin donatorii de sange fideli, nu a facut fata nevoii de moment si mama, tata, fratele, prietenul sau copilul tau au murit.

In Romania nu s-a putut implementa ideea unei banci de sange pana in prezent, dar noi, prin cateva minute alocate la fiecare doua luni, putem fi parte din crearea unui sistem de asigurare a unei anumite cantitati de sange care sa asigure si nevoia extra atunci cand aceasta exista.

In prezent, sistemul de management al centrelor de transfuzii din tara este unul dintre cele mai performante din lumea medicala actuala. Și atunci, de ce exista momente in care nu avem sange? De ce exista interventii la care este nevoie de donatori-apropiati ai pacientului? Pentru ca lipsesc donatorii fideli, acei donatori care isi aloca o jumatate de ora din viata lor, intr-un mod organizat si repetat, pentru a asigura nevoia de sange dar si de produse conexe atat de necesare pentru viata unei persoane in stare critica.

Inregistreaza-te si salveaza vieti